Le Cheval Marin, op de hoek van de Vismarkt en de Varkensmarkt
© Belgaimage | Le Cheval Marin, op de hoek van de Vismarkt en de Varkensmarkt.

Monumentale Cheval Marin heropent vrijdag

© BRUZZ
06/06/2018

Nieuw leven voor Cheval Marin, het monumentale pand in Vlaamse renaissancestijl op de Vismarkt in Brussel. Vanaf vrijdag heropent het restaurant dat ruim twintig jaar stond te verkommeren op de hoek van de Varkensmarkt en de Baksteenkaai.

Het restaurantgedeelte van het monumentale pand heropent onder uitbaters Jalal Pousseur en zijn kompaan Johnny Malfait, zo bericht La Dernière Heure en bevestigt Pousseur ook aan onze redactie. Hoewel de uitstraling dezelfde blijft, hopen de uitbaters een jonger publiek aan te trekken.

Aanstaande vrijdag opent de Cheval Marin, of het Zeepaardje in het Nederlands, feestelijk met muziek van elektroband OTON en house-dj Kid Crème. Vanaf dan zijn in de brasserie op het gelijkvloers een ontbijt- en lunchmenu te verkrijgen, met in de avond tapas. In de avonduren plannen de uitbaters regelmatig muzikale optredens met bijvoorbeeld jazz of elektro-artiesten. De feestzaal boven kan gereserveerd worden voor groepen. Ook alle wedstrijden van het WK zullen daar te zien zijn.

Stadskanker

De werken aan het gebouw, dat een lange geschiedenis kent, hebben twee jaar in beslag genomen. Het heeft jaren staan verpieteren. In 1999 ging het bekende restaurant met dezelfde naam failliet. Omdat het na verloop van tijd een stadskanker begon te worden, probeerde de Stad Brussel het gebouw aan te pakken.

Via het wijkcontract De Kaaien zou het geklasseerde gebouw moeten worden opgeknapt, maar die plannen gingen niet door. Vastgoedbedrijf Cofinimmo kocht het in december 2015 en nam de bouwvergunning over. Op de boven het restaurant gelegen verdiepingen zijn appartementen gebouwd.

Het oorspronkelijke gebouw dateert van 1680 en deed dienst als havenkantoor. De Brusselse haven bevond zich toen op die plek. De havenkapitein had er zijn kantoor en mensen konden er kaartjes kopen voor de boot naar Antwerpen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Resto & Bar, Cheval Marin, Varkensmarkt , Vismarkt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie