review

'Pois Chiche': Pois pas plume

© Saskia Vanderstichele
Onze score

Pois Chiche is een bescheiden nieuwe plek gewijd aan de keuken van het Nabije Oosten.

De geest van een snackbar waart hier rond, maar dat betekent niet dat je zielloze gerechten krijgt voorgezet. Als bewijs: de maaltijd die de chefs op onze tafel voor zeven toverden. De eerste gang bestond uit een reeks dips – hummus, moutabal, labneh en muhamarra (€6 > €8) – met Marokkaans brood.

De tweede gang grensde aan de perfectie: vegetarische borden waarop falafel, sabih, berloumi en shoarma van bloemkool (€6,50 > €8) figureerden. De huisgemaakte biologische limonades, een mooie selectie bieren en wijnen van Les Vignerons d’Estézargues rondden het geheel mooi af.

  • Pois Chiche, Kapellemarkt 15 place de la Chapelle, Brussel/Bruxelles, www.poischiche.be
    di/ma/Tu > vr/ve/Fr 12 > 14.00 & 18 > 21.00, za/sa/Sa 12 > 21.00 & zo/di/Su 11 > 16.00

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?