Pop-uprestaurant Mabelle opent in september in AB

© Saskia Vanderstichele
| Pop-up restaurant Mabelle.

Concertzaal Ancienne Belgique draagt het AB-Café even over aan andere horecahanden. Het AB-cafe wordt omgetoverd tot pop-uprestaurant Mabelle. De drie oprichters willen de diversiteit van de Brusselse keuken naar de muziektempel brengen.

Mabelle, dat is een collectief van drie jonge ondernemers die werden geselecteerd na een oproep van de AB om het café/restaurant verder uit te baten. Met zijn achtergrond in marketing en bedrijfskunde is Quinten Decleyn een goede match met Yezen Malouf (telg uit een horecafamilie) en Jonah Will, die al jaren de bar van de concertzaal zelf managet. De eerste twee zijn eveneens oprichters van het Midden-Oosterse concept Pois Chiche en verbreden met ‘Mabelle’ hun horizon.

Het AB-café heeft al een grondige opfrisbeurt achter de rug. "Het pronkstuk is een toog met hergebruikt bouwmateriaal, een voorbeeld van circulariteit. We hebben daarvoor samengewerkt met het architectenbureau Konrad en Fraay," zegt Decleyn.

De kleuren die het trio koos zijn ecru, zwart en groen. "Het wordt gezellig en intiem, met een unieke centrale luster gemaakt van met de hand geknipte papieren bladeren. De oude tafels hebben we gerecupereerd. Na het afschuren van twee lagen verf kwam een mooi eiken blad tevoorschijn” licht Decleyn een tipje van de sluier.

Duurzaam menu

Het menu is duurzaam en Brussels. "We hebben Brusselse ondernemers aangeschreven om een gerecht te maken voor ons. AB programmeert muziek van over de hele wereld, wij wilden dat ook vertalen naar de kaart. Brussel is met 180 nationaliteiten heel kosmopoliet. We wilden daarom geen spruiten en wafels op de kaart zetten."

Partners zijn daarom plant based burgerrestaurant Kitsune, het brunchcafé aan De Munt Frank, Monk en de beroemde spaghetti's, de Mexicaanse keuken van Wacko Taco, Pois Chiche met de Midden-Oosterse touch en de Indisch geïnspireerde restaurants van Mission Masala. Taartwerk staat in voor de desserts en levert plantaardige, gluten- & lactosevrije taarten.

Het pop-uprestaurant opent op 1 september en heet ook bezoekers welkom die niet naar een concert komen luisteren. Reserveren kan op de website van de AB. Als de samenwerking goed verloopt, wordt deze mogelijk verlengd. Na de renovatie van de AB zou Mabelle dan ook het dakterras uitbaten op de concertzaal. Die werkzaamheden zouden rond 2025 moeten worden afgerond.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?