Pop-up bar in vergeten parel op Sint-Gillisvoorplein

© T'es pas prêt
| T'es pas prêt: pop up met een pop art sausje.

Het Aegidium, een magnifiek zalencomplex dat decennia leegstond in Sint-Gillis, heeft sinds kort een pop-up bar. Die luistert naar de toepasselijke naam ‘T’es pas prêt’.

De bar bevindt zich in het foyer van het Aegidium, dat onder meer een zaal in Moorse stijl omvat met 500 zitplaatsen. T'es pas prêt neemt er zijn intrek tot eind augustus, in afwachting van de renovatiewerken aan het complex.

De bar werd ingericht door de Brusselse designer Lionel Jadot, die zich liet inspireren door The Factory, het atelier van Andy Warhol. Dat levert een bonte aankleding op, waarvoor vooral recuperatiemateriaal werd gebruikt.

Armworstelarena

Het pop-up café beschikt over een ruim terras op het pas afgewerkte nieuwe voorplein. En ook binnen is er een aardigheidje: een hoekje waar de bezoekers zich kunnen overgeven aan een potje armworstelen.

Een kwart van de winst die de bar maakt, zal overigens naar een lokale vzw gaan, vertelt Youri Dauber van de nieuwe eigenaar Cohabs aan onze redactie. "Welke weten we nog niet, we kiezen die in overleg met het kabinet van burgemeester Charles Picqué (PS)."

Cohabs plant 30 woningen in het voorste gebouw. De Moorse zaal moet overdag een exporuimte worden, die 's avonds voor diverse evenementen kan dienen.

T'es pas prêt is open van woensdag tot en met zaterdag, telkens van 18u tot 1 uur 's nachts.

Meer info op de facebookpagina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?