Sterrenchef Mattagne opent pop-uprestaurant aan het Magrittemuseum

© ID Maitrise
| Yves Mattagne deelde jarenlang de lakens uit in het tweesterrenrestaurant Sea Grill in het Radisson Blu Hotel aan de Wolvengracht.

De kogel is door de kerk. Yves Mattagne zal vanaf 6 maart koken in een pop-uprestaurant tegenover het Magrittemuseum op het Koningsplein. Gedurende twee en een halve maand zal hij daar achter het fornuis staan in afwachting van de heropening van zijn eigen restaurant La Villa Lorraine in Ter Kamerenbos. Daar wordt vanaf 22 februari een nieuwe keuken en bar geïnstalleerd die begin mei gebruiksklaar moeten zijn.

Tot en met 22 februari kan je nog gaan eten in restaurant La Villa Lorraine in Ter Kamerenbos. Maar vanaf dan gaat de keuken 2,5 maanden onherroepelijk dicht voor de installatie van onder andere een nieuwe keuken en bar met bijhorende lounge.

Totaalbeleving met kwaliteitsvolle gerechten

In tussentijd zal Mattagne samen met zijn team een pop-up restaurant runnen op het Koningsplein tegenover het Magrittemuseum. Dat krijgt de naam ‘Art Club’ en zal gerechten op de kaart hebben die dicht aanleunen bij de Japans-Amerikaanse kaart van het voormalige restaurant van de sterrenchef YùMe aan de Tervurenlaan.

De tijdelijke eetgelegenheid wil de klanten geen haute cuisine voorschotelen, maar wel een totaalbeleving aanbieden met kwaliteitsvolle gerechten. Daarom zullen er op vrijdagen en zaterdagen DJ’s aan het werk zijn in de ‘Art Club’ die voor ‘een sfeervol en feestelijk decor’ moeten zorgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?