Yves Mattagne BRUZZ 1563

| Yves Mattagne deelde jarenlang de lakens uit in het tweesterrenrestaurant Sea Grill in het Radisson Blu Hotel aan de Wolvengracht.

Sterrenchef Mattagne opent pop-uprestaurant aan het Magrittemuseum

Godfried Roelant
© BRUZZ
05/02/2020

De kogel is door de kerk. Yves Mattagne zal vanaf 6 maart koken in een pop-uprestaurant tegenover het Magrittemuseum op het Koningsplein. Gedurende twee en een halve maand zal hij daar achter het fornuis staan in afwachting van de heropening van zijn eigen restaurant La Villa Lorraine in Ter Kamerenbos. Daar wordt vanaf 22 februari een nieuwe keuken en bar geïnstalleerd die begin mei gebruiksklaar moeten zijn.

Tot en met 22 februari kan je nog gaan eten in restaurant La Villa Lorraine in Ter Kamerenbos. Maar vanaf dan gaat de keuken 2,5 maanden onherroepelijk dicht voor de installatie van onder andere een nieuwe keuken en bar met bijhorende lounge.

Totaalbeleving met kwaliteitsvolle gerechten

In tussentijd zal Mattagne samen met zijn team een pop-up restaurant runnen op het Koningsplein tegenover het Magrittemuseum. Dat krijgt de naam ‘Art Club’ en zal gerechten op de kaart hebben die dicht aanleunen bij de Japans-Amerikaanse kaart van het voormalige restaurant van de sterrenchef YùMe aan de Tervurenlaan.

De tijdelijke eetgelegenheid wil de klanten geen haute cuisine voorschotelen, maar wel een totaalbeleving aanbieden met kwaliteitsvolle gerechten. Daarom zullen er op vrijdagen en zaterdagen DJ’s aan het werk zijn in de ‘Art Club’ die voor ‘een sfeervol en feestelijk decor’ moeten zorgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , Yves Mattagne , La Villa Lorraine , pop-uprestaurant , Magrittemuseum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni