Het Brusselse restaurant La Villa Lorraine, dat één Michelinster heeft, en sterrenchef Yves Mattagne gaan binnenkort elk hun weg. De beslissing werd genomen "in onderling overleg", klinkt het woensdag. De Brusselse topkok trekt naar Antwerpen waar hij aan de slag gaat bij het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary.
© Photonews
| Topkok Yves Mattagne in 2022 (archief).
Sterrenchef Yves Mattagne vertrekt bij La Villa Lorraine
Mattagne, bekend van het vroegere visrestaurant Sea Grill dat bij de sluiting eind 2019 over twee Michelinsterren beschikte, trekt op 1 januari de deur van La Villa Lorraine aan de rand van het Ter Kamerenbos dicht. Het etablissement onthult binnenkort zijn "nieuwe, meer eigentijdse culinaire visie", voor een "modernere en toegankelijkere ervaring" en een "jonger en dynamischer concept", klinkt het in de mededeling.
Yves Mattagne op zijn beurt verlegt vanaf het voorjaar van 2026 zijn nieuwe gastronomische thuisbasis naar het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary, meldt het hotel woensdagavond. Hij zal er samen met chef Charles Broutard twee nieuwe signatuurrestaurants en de bar vormgeven.
"Antwerpen is een stad met veel karakter: cultuur, energie en een open, internationale sfeer. Dat past perfect bij deze fase in mijn carrière. Dat wil niet zeggen dat ik Brussel loslaat, integendeel. Brussel blijft mijn ankerpunt. Antwerpen is een logische en ambitieuze volgende stap", aldus de chef.
Meer informatie over de exacte restaurantconcepten, het interieur en de openingsdatum volgt in de komende maanden, belooft het hotel.
Lees meer over: Brussel-Stad , Ukkel , Resto & Bar , Cultuurnieuws , La Villa Lorraine , Yves Mattagne , Michelinster , Visrestaurant , Brussel Kort