Thurn & Taxis verwelkomt foodmarket met tien eetgelegenheden

De Brusselse site Thurn & Taxis verwelkomt vrijdagavond een nieuwe foodmarket, goed voor tien eetgelegenheden. De uitbater achter 'Gare Maritime Food Market' is bierreus AB InBev. Het bedrijf tekende daarvoor een partnerschap met immobedrijf Nextensa. De brouwer wierf een vijftigtal mensen aan voor de foodmarket, zo meldde AB InBev daags voor de opening.

Voor de Leuvense biergroep is het de eerste keer dat ze zelf horecazaken zal exploiteren in ons land. "We hebben reeds brewpubs en andere restaurants en cafés in Italië of het Verenigd Koninkrijk, maar hier in België gaat het om een primeur", legt Pieter Anciaux, verantwoordelijke horeca België bij AB InBev, uit.

Het bedrijf bezit wel zowat 20.000 cafés en restaurants in heel België, maar die baat het niet zelf uit. "We zijn hun leverancier, maar tot nu toe hadden we geen zaken in eigen beheer", zei Anciaux donderdag bij de persvoorstelling.

In de bekende hal Gare Maritime van Tour & Taxis werkte AB InBev onder een imposante houten en metalen structuur tien concepten uit: acht restaurants en twee 'food counters'. Ook is er nog een bar. Sterrenchefs als onder meer Bart De Pooter uit Antwerpen (Pastorale), Sang Hoon Degeimbre (L' Air du Temps) of de Franse driesterrenchef Mauro Colagreco zorgen er voor het eten.

De hal kan 450 bezoekers een stoel aanbieden. "Het is een exclusieve beleving van de wereldberoemde Belgische eet- en biercultuur op een unieke locatie", zegt Anciaux in het persbericht.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?