Toeristische dienst Use-It Brussels trekt stekker eruit

© USE-IT Brussels
| Het kantoor van Use-It Brussels in de Ravensteingallerij deed vrijdag de deuren dicht.

De Brusselse afdeling van Use-it, een alternatief toerismebureau voor en door jongeren, heeft zijn kantoor in de Ravensteingalerij definitief gesloten. Door een gebrek aan financiële steun moet Use-It Brussels de boeken neerleggen.

Use-It opende in april 2008 de deuren, toen nog in MuntPunt. Jonge toeristen konden er terecht bij voornamelijk vrijwilligers voor toeristische informatie op maat van jonge reizigers met een beperkt budget. Een verplichte halte voor backpackers en citytrippers.

Het toeristenbureau, voor en door jongeren, was vooral bekend vanwege zijn gratis stadswandelingen op maandag. De ludieke stadsplannen, met daarop de hotspots, tips van Brusselaars en scherpzinnige spreuken, behoren tot het handelsmerk van Use-It.

"If you like your cities overwhelming, confusing and chaotic, you’re in for a treat." Het is slechts een van de vele slagzinnen waarmee een realistisch beeld van de Belgische hoofdstad geschetst wordt. Na tien jaar en drie verschillende locaties wordt het kantoor opgedoekt.

De meeste diensten van Use-It waren immers gratis en de subsidies volstonden niet langer om het kantoor draaiende te houden. In oktober besliste de EU ook nog eens om de financiële steun stop te zetten, waardoor de Brusselse afdeling niet anders kon dan - "met pijn in het hart" - de stekker eruit te trekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?