The Vegan Butcher's Choice wint opnieuw 'Belgian Vegan Award'

© ‘The Vegan Butcher’s Choice’.
| Het team van The Vegan Butcher’s Choice’.

‘The Vegan Butcher’s Choice’ is een bedrijf dat gespecialiseerd is in veganistisch vlees en kaas. Het is gevestigd in Sint-Joost-ten-Node en heeft net de 'Belgian Vegan Award' gewonnen voor het beste nationale product.

Federica Boddi en Benoit Van Den Broeck startten hun bedrijf 'The Vegan Butcher's Choice' in 2019 en ontvingen in datzelfde jaar de titel van beste bedrijf op de 'Belgian Vegan Award'. Dit jaar ging hun bedrijf met de award voor 'beste nationale product' aan de haal. Die prijs werd toegekend aan de spareribs van The Vegan Butcher's Choice.

Voor Boddi en Van Den Broeck is het doel niet om mensen te overtuigen van het veganisme, maar om een zo breed mogelijke groep te bereiken. “Deze prijs laat zien dat onze producten worden gesmaakt", klinkt het trots.

Sterk online bestellen

‘The Vegan Butcher’s Choice’ serveert veganistische gerechten. Ze kunnen online besteld en opgehaald worden in de werkplaats, maar het bedrijf bezorgt ook aan huis. Elke woensdag en zaterdag organiseren Federica en Benoit een afleveringsronde in de hele stad Brussel.

The Vegan Butcher's Choice wint de 'Belgian Vegan Award'.
© The Vegan Butcher's Choice.
| The Vegan Butcher's Choice wint de 'Belgian Vegan Award'.

Voor de coronacrisis uitbrak voorzagen Federica en Benoit ook in catering voor verschillende bedrijven.

Federica heeft een diploma in de economie, Benoit is afkomstig uit de dierenrechtenbeweging. Ze zijn beiden gepassioneerd door koken en lekker eten, maar zijn met weinig voorkennis begonnen aan hun zaak.

Het koppel heeft momenteel een duizendtal klanten. Bestellers zijn de veganistische mac & cheese, de veganistische filet americain, maar ook knoflooksalami. "We krijgen regelmatig reacties van mensen die vlees eten en toch van onze producten houden", zegt Benoit aan Het Laatste Nieuws.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?