Brussel wint prijzen voor beste diner, fastfood, lunch en koffiebar op Vegan Awards

© BRUZZ
30/01/2024

Ieder jaar reikt BE Vegan, de Belgische veganismevereniging, de Belgian Vegan Awards uit aan opmerkelijke initiatieven die een significante bijdrage leverden aan de Belgische vegan scene. Ook dit jaar viel Brussel in de prijzen: van de Taiwanese streetfood bij Liu Lin tot de hamburgers van Kitsune.

De awards worden toegekend in twaalf categorieën, waarbij zowel vegan merken als horeca en boeken aan bod komen. In de categorie 'Best Dinner' veroverde het streetfoodrestaurant Liu Lin in de Hoogstraat dit jaar de eerste plaats.

fad369d8-liulin3.jpg
© Liu Lin

Van springrolls en tempura tot noedelsoepjes en wokgerechten: al sinds 2019 serveren de zussen Liu en Lin dag in dag uit sierlijke Taiwanese gerechten in hun restaurant, met als enige doel om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met toegankelijk en lekker veganistisch eten.

En dat valt in de smaak, zo blijkt: in 2022 openden de zussen nog een tweede etablissement in Brussel, genaamd Bhao, en een derde in Leuven.

De huisgemaakte fusionhamburgers van Kitsune in Vorst sleepten de eerste prijs voor 'Fast Food' in de wacht.

'Best Lunch' ging naar Le Botaniste, dat in Brussel en Gent, maar ook in New York opereert. Le Botaniste serveert zijn kleurrijke biologische menu’s in een hippe, instaproof context van marmeren toonbanken, vintagemeubels en kunstwerken vol – hoe kan het ook anders – plantenmotieven.

Lees verder onder de foto.

fe001955-kitsune2.jpg
© Kitsune | Bij Kitsune krijg je Aziatische Fusion-keuken in vorm van een hamburger op je bord.

'Best Coffee Bar'

De eerste plaats in de categorie 'Best Coffee Bar' ging naar Lucifer Lives Coffee, ook gelegen in de Hoogstraat. De kunstig afgewerkte macchiatos en zoetigheden op basis van lijnzaad- en kokosolie overtuigden al menig voorbijganger er sinds 2017 van dat de veganistische levensstijl misschien toch het proberen waard is.

Vegan Butcher's Choice, dat gespecialiseerd is in veganistisch vlees en kaas, kreeg nog een zilveren medaille voor 'Best Catering'. Het bedrijf uit Sint-Joost-ten-Node won in 2021 al eens de Vegan Award voor het beste nationale product met zijn spareribs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie