1886 EAT AND DRINK Kitsune

Saskia Vanderstichele

Review
Score: 3 op 5

Kitsune: verleidelijke veganistische hamburgers

Michel Verlinden
© BRUZZ
19/04/2024

Brussel heeft iets nieuws te bieden: een volledig veganistische hamburgertent. Kitsune heeft creativiteit te over, maar de teugels mogen wat strakker worden aangehaald.

Laten we, uitzonderlijk, eens beginnen met een minpuntje: de nonchalance die heerst bij Kitsune. We zijn geen muggenzifters, maar het was op zijn minst opmerkelijk te noemen dat op zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur geen van de drie medewerkers een platgetrapte friet opraapte die midden in de gang naar de zaal lag.

No big deal? Oké, dat klopt. Maar voeg aan die kleine ergernis nog een toonbank boordevol frietbakjes en een wijd openstaande toiletdeur in de achterste ruimte toe, en je krijgt een slordige indruk, die niet past bij het eten dat op deze plek wordt bereid. Want wat je op je bord krijgt, verleidt met inventieve recepten, die resulteren in ware smaakexplosies.

Voor de zekerheid proefden we maar liefst drie hamburgers. En die waren allemaal de moeite waard. Onze favoriet was zonder enige twijfel de B*Con Smash Burger (12 euro), een mals broodje met ersatzbacon op basis van sojabladeren, dat werd geserveerd met Japanse Kewpie-mayonaise, barbecuesaus, vegan cheddar, komkommerpickles en een overheerlijke falafel van aduki-bonen.

Kitsune verleidt met inventieve vegan hamburgerrecepten, die resulteren in ware smaakexplosies.

Op de tweede plaats prijkt de Korean Fried Mushroom (13 euro), die qua smaak het interessantst was. Dat komt door de toevoeging van de gochujang-saus en een kimchi slaw met zowel Koreaanse als Amerikaanse invloeden. Het enige probleem was dat de kimchi slaw erg koud was en voor een bijna ijzige toets zorgde, wat het kauwen soms wat minder aangenaam maakte.

Tot slot blonk de Double Smash (12 euro) uit in eerlijkheid. Met zijn mix van ketchup en mayonaise komt hij misschien wel het dichtst in de buurt van een hamburger zoals je die kent van een fastfoodrestaurant.

En de frietjes? Die waren knapperig en gekruid met de Japanse smaakmaker furikake (3,50 euro). Om de drie burgers door te spoelen gingen we voor een verfrissende Mermaid White IPA (5 euro). We waardeerden ook dat de rekening uitnodigt om met het hele gezin te komen: 50 euro voor drie personen, en je keert zeker niet met honger naar huis terug.

KITSUNE
Korte Beenhouwersstraat 25, Brussel, Instagram: kitsune.burgers

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni