1839 Lil Bao
Review
Score: 3 op 5

Lil Bao: Taiwanese bao en de vegan keuken

Michel Verlinden
© BRUZZ
07/04/2023

Talent gespot in Brussel: Hsuan en Michal, die we al kenden van Liu Lin, hebben een nieuw eethuis geopend, waar ze de Taiwanese bao en de vegan keuken op een geslaagde manier met elkaar vermengen.


Hsuan en Michal zetten zich met hart en ziel in voor het veganisme. In tegenstelling tot de adressen die zich uitsluitend richten op de eetgewoonten en de verbeelding van de carnivoren, kiest dit duo ervoor om een ander gastronomisch pad te bewandelen en vooral om hun keuken toegankelijk te maken voor velen. Geen vlees natuurlijk, maar wel een vrolijke keuken, die ook vol van smaak is. Eerst openden ze hun restaurant Liu Lin in de Hoogstraat,dat meteen een schot in de roos was, nu smijten ze zich in een nieuw Brussels avontuur met een tweede adres.
De opvallende knalgele gevel van Lil Bao, die als een zonnestraal door de straat priemt, trekt al van ver de aandacht. Bovendien stelt de lekkere streetfood hier niet teleur. Het interieur is grafisch goed uitgekiend. De toonbank in een jasje van geel metaal, heldere muren en grappige neonreclames ('Have a Baosome day') doen iedereen zich hier welkom voelen om even een kleine pauze te nemen. Goed nieuws: ook al zijn de meeste gerechten takeaway, ze ter plekke opeten voelt niet als een straf.

De opvallende knalgele gevel van Lil Bao, die als een zonnestraal door de straat priemt, trekt al van ver de aandacht. Bovendien stelt de lekkere streetfood hier niet teleur.

De Lil Dims (5,50 euro) die op de kaart staan als bijgerecht, nemen wij als voorgerecht. We krijgen vijf dimsums met groenten gepresenteerd. Deze kleine gestoomde hapjes zijn zo zacht als ze moeten zijn, maar in de smaak zit veel reliëf, dankzij de typische hoisinsaus, die pikant, zuur en zoet perfect in evenwicht houdt.
Als hoofdgerecht kiezen we een bao, de specialiteit van het huis – hoe kan het ook anders? Met de Hercules-versie (8 euro) bewijzen Hsuan en Michal dat hun gastronomische cultuur een blik op de wereld is. De bao, zacht en luchtig zoals het moet, is een geslaagde fusion en een eerbetoon aan Griekenland. En de vulling? Een beetje sla, komkommer, ultraverse feta, maar ook rode ui en een saus van yoghurt en knoflook. We krijgen er nog 'gyros' bij, in dit geval geroosterde sojastokjes.
Het gerecht is een voltreffer, dat ons in andere sferen brengt en alvast de gedachte aan de zomer oproept … hoewel het een tikje warmer mocht geserveerd zijn. Een kombucha ananas-chili (5 euro) geeft aan dit alles een heerlijk frisse toets.

Lil Bao Cellebroersstraat 71, Brussel,02-428.76.18
elke dag 12 > 15.00 en 18 > 21.30, di gesloten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni