Menu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni
BRZ 20251203 1959 RESTO Affable
Review
Score: 4 op 5

Gen Z verovert de keuken bij Affable: jong talent, grote smaken

Michel Verlinden
© BRUZZ
05/12/2025

Je hoeft geen jaren op de teller te hebben om indruk te maken. Dat bewijst Affable, waar een opvallend jong team de lijnen uitzet. Bij dit nieuwe adres staat niet alleen smaak centraal, ook wijnliefhebbers vinden er precies wat ze zoeken.

Na een opleiding aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, passages in keukens van Brusselse toprestaurants zoals Coquum en Tatar, werk als kok aan huis, een resem reizen naar onder meer Australië én een opleiding wijnkennis bij consultant Alexandre Ravays, opende Victor Cornet zijn eigen restaurant samen met Jérémie Prigneaux (25).
Eindelijk, zou je denken, maar dat zou niet eerlijk zijn – de chef is pas 24. Achter hem staat een energiek gen Z-team dat opvalt door zijn enthousiasme, frisse aanpak en gedrevenheid.

Wie 's avonds bij Affable binnenstapt, voelt meteen de goede vibes, perfect passend bij de gekozen naam – Affable is Frans voor gastvrij en minzaam. Nochtans is het interieur niet echt inspirerend. Het restaurant mag dan in een karaktervol pand uit het begin van de vorige eeuw zitten, de inrichting lijkt louter functioneel en sober: het voormalige Chinese restaurant werd opgeknapt zonder al te veel franjes. De verlichting benadrukt het minimalistische karakter van het interieur, maar geeft de ruimte iets te weinig warmte en intimiteit. Geen schande, want bij Affable draait alles om het eten en de wijn.

Bij alle gerechten op de menukaart staat het product centraal. Het verdient lof dat Cornet niet vervalt in gastronomische overdaad, een valkuil die vaker meer een last dan een troef is

Bij alle gerechten op de menukaart staat het product centraal. Het verdient lof dat Cornet niet vervalt in gastronomische overdaad, een valkuil die vaker meer een last dan een troef is. Vooral bij de voorgerechten laat Cornet zijn creativiteit zien. Op de kaart pronkt een gerecht van 18 euro met sint-­jakobsvruchten, fregola (Sardijnse pasta) en de Italiaanse worst 'nduja, die als een soort saus wordt gebruikt. Het resultaat is verrassend en origineel.

Als hoofdgerecht blijkt de vegetarische keuze (24 euro) een schot in de roos: knolselder met gorgonzola en peer.

Tot slot begeleidt sommelier Camille Lecinana de klanten deskundig door het wijnaanbod. Getuige daarvan de voorgestelde Oostenrijkse fles: de cuvée Silt (61 euro) van Weingut Rebenhof, met heerlijk florale toetsen die lang blijven hangen.

Affable
Sint-Hendriksvoorplein 38, Sint-Lambrechts-Woluwe