Zomerbar ‘Parvis 58’ moet Sint-Lambertusplein in Laken doen herleven

Fauve Deldime
© BRUZZ
02/06/2023

Vorige maand openden heel wat Brusselse zomerbars onder een stralende zon opnieuw hun deuren. Sinds vandaag mag ook Parvis 58 op het Sint-Lambertusplein in Laken zich daarbij vervoegen. “Deze zomerbar moet ervoor zorgen dat het plein herleeft en de buurt meer bij elkaar komt”, zegt Jean-Charles Verhaege van het wijkcomité.

Parvis 58 is een initiatief van het wijkcomité Triangle Houba-Sobieski-Heysel en Stad Brussel, en opent dit jaar voor de eerste keer haar deuren. Bezoekers kunnen er terecht vanaf vandaag, vrijdag 2 juni, tot zondag 17 september voor drankjes, ijsjes, petanque en een ruilkast gevuld met boeken.

Op het pleintje zelf staan ook twee caravans waar je iets kan drinken of speelgoed voor kinderen kan vinden. Mensen kunnen op hun gemak iets eten en drinken aan de tafeltjes voor de kerk of eens achteruit leunen in een van de ligstoelen op het grasperk. Voor wie liever niet lang in de zon zit, zijn er ook banken onder de bomen.

Jean-Charles Verhaege, lid van het wijkcomité, vertelt hoe belangrijk de zomerbar is voor de verdere ontwikkeling van de wijk. “Veertig jaar geleden waren er meer horecazaken en winkels op het Sint-Lambertusplein dan nu.” Hij klaagt de leegstand aan en hoopt dat de zomerbar meer leven in de brouwerij zal brengen op dat vlak.

Het ultieme doel van het wijkcomité is dat de zomerbar na afloop wordt omgetoverd tot een café in een van de leegstaande gebouwen. “Op die manier zorgen we ervoor dat hier een andere activiteit is dan wonen en maken we een ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is", klinkt het bij Verhaege.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Resto & Bar , zomerbar , leegstand , guingettes

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni