Brussel de hele maand lang designhoofdstad

JC
© BRUZZ
04/09/2018

Brussels Design September, dat zijn meer dan 100 design-evenementen op een maand tijd. De aftrap werd vandaag gegeven in Bozar. Naast de beproefde elementen staan ook een paar nieuwigheden op het programma.

Zo zijn er dit jaar een aantal nieuwe expo’s aan het programma van de designmaand toegevoegd. Onder andere in het Hortamuseum, ADAM en Bozar kan je het oeuvre van toonaangevende ontwerpers als Ross Lovegrove of Marcin Rusak bewonderen.

Ook Kanal doet voor de eerste keer mee aan het evenement. Daar focust de tentoonstelling op de Belgische collectible design-scene. Dertig Belgische artiesten die zich begeven op het raakvlak van kunst en gebruiksvoorwerp worden er tentoon gesteld. De iconische Mae West-sofa met getuite lippen van Salvador Dalí, is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van deze niche binnen het designwereldje.

Vintage design market blaast 25 kaarsjes uit

Naast de nieuwigheden keren een aantal vertrouwde evenementen terug op het programma. Zo zal de Brussels Vintage Design Market op 29 en 30 september opnieuw doorgaan in Tour & Taxis. De markt is de voorbij 24 edities uitgegroeid tot de grootste vintage designbeurs van Europa.

Daarnaast worden de winnaars van de Commerce Design Awards, net als vorige edities, in de bloemetjes gezet. Dit jaar mogen onder andere koekjeswinkel Maison Dandoy, het Hygge hotel en burritorestaurant Donki een prijs in ontvangst nemen.

Kruispunt tussen cultuur en economie

Brussels minister van economie Didier Gosuin (Défi) kwam samen met de organisatie het startschot van de designmaand geven. Hij was vooral lovend over het raakvlak tussen kunst en economie dat de designmaand benadrukt. “Door dit soort evenementen kunnen we Brussel zowel creatief als economisch een boost geven en de creatieve handelszaken van het gewest in de verf zetten.”

BRUSSELS DESIGN SEPTEMBER > 30/9, Verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Events & Festivals, Brussels Design September

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie