Brussels Summer Festival oogt weer een tikje Franser

© Eric Danhier
| Het Brussels Summer Festival doet jaarlijks het Paleizenplein vollopen.

Het stadsfestival Brussels Summer Festival lost negen nieuwe muzieknamen. De muzikale affiche voor het zomerse muziekfestival oogt steeds Franser.

Eerder raakte al bekend dat het Brussels Summer Festival (BSF) de Franse popsensatie Christine & The Queens strikte. Ook de populaire (maar omstreden) rapper Booba komt langs op het Paleizenplein. Nu maakt het BSF nog enkele namen bekend, die vooral furore maken bij onze zuiderburen.

Tussen 14 en 18 augustus krijg je dus de uitgelezen kans om kennis te maken met Franse bands, zoals de indie-rockband Stuck in the Sound, de hip-hoprevelatie Gringe of het razendpopulaire Kyo, dat in december nog speelde in een uitverkocht Vorst Nationaal.

Maar er is ook Brussels geweld. De meest in het oog springende Brusselse naam is The Magician. De DJ remixte hits van onder andere Sam Sparro en Lykke Li. Hij draait op 17 augustus, de voorlaatste dag van het festival. Minder bekend, maar even Brussels is Rive. Een band die, volgens het persbericht van BSF, garant staat voor "gemuteerde Franstalige pop". We zijn benieuwd.

> BRUSSELS SUMMER FESTIVAL 14 > 18/8, Verschillende locaties

Rive, een band die "gemuteerde Franstalige pop" brengt, speelt op 18 augustus op het Paleizenplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?