BSF klokt (voorlopig) af op 57.000 bezoekers

Archiefbeeld

Met 57.000 bezoekers gaat het Brussels Summer Festival er voorlopig lichtjes op achteruit. De extreme regen van de voorbije dagen speelde de organisatie parten. “Maar het publiek dat kwam, bleef plakken, ondanks het weer.”

Jeremy Callier, verantwoordelijk voor de programmatie, blikt tevreden terug: “Het zijn op zich dezelfde cijfers als vorig jaar, behalve dat het weer ons parten heeft gespeelt.” In 2018 trok het festival ongeveer 60.000 bezoekers.

Maar de cijfers zijn nog niet volledig want vanavond trekken onder andere Blanche, Rudimental en Lost Frequencies het podium op. “Op basis van de verkochte tickets maken we een benadering, natuurlijk kan dat nog stijgen.”

Uitschieters

Het festival trok ongeveer 11.000 bezoekers per dag, met als uitschieters Booba en Kyo. “Bij Booba had ik dat wel verwacht, maar het succes van Kyo had ik niet onmiddellijk zien aankomen.”

Al enkele jaren zet het festival harder in op een internationaler en eclectischer programma. Volgens Callier is het de bedoeling dat mensen ook ontdekking doen tijdens het festival: “We willen dat mensen komen voor hun favoriet, en blijven voor iets nieuws.”

Weinig Vlamingen

Het festival verliep rustig zonder enig incident. Wel opvallend is het lage aantal bezoekers uit Vlaanderen. Slechts 5 procent van het bezoekersaantal zakt af naar Brussel uit Vlaanderen. 50 procent van de bezoekers zijn Brusselaars.

Volgend jaar wil Callier op dezelfde lijn verder voor de programmatie. “Maar we verplaatsen de data naar 19 tot 23 augustus, zo overlappen we niet met Pukkelpop en zijn er ook meer mensen terug uit vakantie.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?