BSF trekt van Museumplein naar La Madeleine

© Eric Danhier
| Brussels Summer Festival in 2018

Het Brussels stadsfestival verplaatst een van zijn podia door werken aan het Museum voor Schone Kunsten. De organisatie vindt een onderkomen in centrumconcertzaal La Madeleine, waar het festival in het verleden vaker een podium had.

Het zijn werken aan de musea bovenop de kunstberg die Brussels Summer Festival dwingen tot een verhuis. Normaal gezien zouden die een tijdje geleden al afgerond moeten zijn, maar de organisatie hoorde nu pas dat ze er een hele zomer lang doorgaan. En dus moet het podium op het Museumplein, het plaatsje bovenaan de Kunstberg, ingesloten door het Rijksarchief, de Koninklijke Musea en de Protestantse Kerk van Brussel weg.

"In principe had het podium er wel mogen blijven staan," zegt persverantwoordelijke Filip De Groote. "Maar dat zou wel betekenen dat we niet het volledige plein konden gebruiken." Zo zou de organisatie bijvoorbeeld ook rekening moeten houden met een passage van werfpersoneel. Uit voorzorg is daarom beslist dat de programmatie van het podium op Museumplein integraal verhuist naar concertzaal La Madeleine, zo'n vijfhonderd meter verderop.

BRUZZGuide-CULTURE-LAMADELEINE 3
Het festival verhuist een van z'n podia naar La Madeleine in de Duquesnoystraat.

La Madeleine maakte ook in het verleden al deel uit van het festival. Maar net nu er volledig op de Kunstberg en het Paleizenplein gefocust wordt, moet het festival opnieuw z'n toevlucht zoeken in de zaal.

Intiemere sfeer

Een verplaatsing van een openluchtpodium naar een concertzaal heeft logischerwijs gevolgen voor de sfeer van het optreden. "De capaciteit van La Madeleine is inderdaad iets groter dan het Museumplein, maar doordat het een zaalshow wordt, krijg je toch meer intimiteit."

Vijftien artiesten moeten zich opmaken voor een knusser optreden. Benieuwd of Martha Da'ro, Whispering Sons en Rive beter tot hun recht komen met een dak boven hun hoofd.

BRUSSELS SUMMER FESTIVAL 14 > 18/8, Verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?