Brussels Summer Festival bindt strijd aan met seksuele intimidatie

© Eric Danhier/BSF
| Waar veel mensen samenkomen, is ook een verhoogd risico op seksuele intimidatie (archiefbeeld).

Waar veel mensen samenkomen, bestaat ook een verhoogd risico op seksuele intimidatie. Het Brussels Summer Festival zet daarom samen met de vzw Touche pas à ma pote een sensibiliseringsactie op. "Voorkomen is beter dan genezen."

De vzw Touche pas à ma pote is gekend van de campagnes tegen seksuele intimidatie op straat. Hun vrijwilligers zullen tijdens BSF kaartjes uitdelen om het publiek te sensibiliseren over seksuele intimidatie.

Op één kaartje staat algemene informatie over wat seksuele intimidatie is. Op een tweede kaartje staat een telefoonnummer. Dat laatste kunnen festivalbezoekers geven aan personen die hun grenzen hebben overtreden. Wie het nummer belt, krijgt informatie over seksuele intimidatie en sancties die daarop staan.

Daarnaast zal er nog een duidelijke boodschap verschijnen op de grote schermen naast het podium: Brussels Summer Festival en Touche pas à ma pote zeggen 'nee' tegen intimidatie.

Preventie

Schepen Delphine Houba (PS) is overtuigd van de noodzaak van dergelijke acties: "Het is van cruciaal belang en de hoogste tijd om intimidatie en geweld tegen vrouwen aan te pakken. Als Schepen van grote evenementen zet ik mijn beste beentje voor om dit maatschappelijk probleem bij alle betrokken partijen onder de aandacht te brengen."

De actie is het gevolg van de recente klachten rond intimidatie en aanranding tijdens verschillende festivals. Het Brussel Summer Festival heeft nog geen enkele klacht ontvangen. Maar het is beter te voorkomen dan te genezen, zo klinkt het. "We hopen met deze actie een zeer breed publiek te bereiken en hen bewust te maken van het belang van het thema. We willen de zichtbaarheid van het festival gebruiken om ervoor te zorgen dat ongepast gedrag tijdens het jaar afneemt," zegt de coördinator van het project, Mélina Bouillez.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?