60.000 festivalgangers voor intenser BSF

© Eric Danhier
| Thirthy Seconds to Mars, de groep van Jared Letho, mocht zaterdag het Brussels Summer Festival afsluiten.

Headliner Thirty Seconds to Mars mocht zaterdag het Brussels Summer Festival met een knaller afsluiten. ‘De nieuwe formule van vijf dagen én de gevarieerde affiche slaan aan,’ klinkt het.

Divers publiek

Positieve reacties dus voor deze vernieuwde editie, al moet het team volgende week nog de nodige afsluitende vergadering houden. “Maar we zijn erin geslaagd om een heel breed publiek aan te spreken,” zegt Filip De Groote van BSF.

“Zowel bij Thirty Seconds to Mars als bij Calexico of Roméo Elvis stond het plein vol, bands die een andere leeftijdsgroep aanspreken. Bij Orelsan bijvoorbeeld zie je vooral Franstaligen in het publiek, een band als Arsenal lokt dan weer veel Vlamingen.”

“Met Roméo Elvis en Todiefor geven we ook aandacht aan de Brusselse bands. Ook weer een heel andere instroom, maar dat levert op,” aldus De Groote.

(Lees verder onder de afbeelding.)

bsf 218
© Eric Danhier

Korter maar zelfde budget

En ook de inkorting van het festival was een goede zet, zegt De Groote. “Vorig jaar toonde onderzoek al aan dat de meeste mensen geen tien dagen naar BSF kwamen, ook al hadden ze een combipas. Meestal kwamen ze maar drie à vier dagen.”

“Door het festival naar vijf dagen terug te brengen, maar met hetzelfde budget, konden we een veel intensere festivalervaring creëren.”

2019

Voor volgende editie van het Brussels Summer Festival, afspraak van 14 tot 18 augustus volgend jaar. Wie wil, kan zich al op het Facebookevenement inschrijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?