SLT042024 les nuits botanique

| De Botanique tijdens het festival Les Nuits Botanique (archiefbeeld).

Botanique pakt in najaar uit met twee nieuwe festivals

© BRUZZ
04/07/2024
Updated: 05/07/2024 15.14u

In november staan er twee gloednieuwe festivals op de planning van Botanique. Les Nuits Weekender belooft een eclectische mix van verschillende muziekgenres, terwijl Tough Enough de grenzen van blues en Americana opzoekt. Tickets zijn beschikbaar via de websites van de evenementen.

Van 1 tot en met 3 november strijkt Les Nuits Weekender neer in Botanique. “We wilden een compact festival organiseren, waarbij je met één ticket meerdere zalen kan bezoeken”, zegt woordvoerder Filip De Groote. “Een soort Les Nuits Botanique, maar dan kleiner.” In totaal zullen er 54 concerten plaatsvinden, 18 per dag, verspreid over alle zalen.

Het festival belooft een eclectische mix aan muziekgenres, met namen als Kelly Lee Owens en Pussy Riot. “De programmatie is heel divers, van hyperpop over electronica tot zelfs alternatieve metal”, weet De Groote. Muzikale ontdekking staat daarbij centraal. Een ploeg van de Botanique zal ook een eetstand met gezonde maaltijden verzorgen.

Americana

Op 29 en 30 november is het dan weer de beurt aan Tough Enough. “Dat festival heeft een tweeledige invulling", zegt De Groote. "Enerzijds komen er meer traditionele en akoestische muziekgenres aan bod, terwijl de andere kant eerder de rock- en elektronische paden bewandelt van bijvoorbeeld punkblues, psychedelische rock en garage."

Zo kan je Pokey Lafarge op zaterdag aan het werk zien, ondertussen uitgegroeid tot een boegbeeld van de Americana-scene. Maar ook minder bekende namen prijken op de affiche.

Of de festivals zullen uitgroeien tot jaarlijkse afspraken, valt nog even af te wachten. “Maar het is wel de bedoeling om dergelijke concepten meer ruimte te geven in de seizoensprogrammatie van Botanique”, besluit De Groote.

De tickets zijn beschikbaar via de websites van de festivals. Een early bird-combiticket voor Les Nuits Weekender kost 75 euro, en 55 euro voor Tough Enough.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Events & Festivals , Cultuurnieuws , Botanique , Filip De Groote , Americana , Blues , Les Nuits Weekender , Tough Enough

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni