Roméo Elvis over nieuwe plaat: 'Het draait dit keer niet om de verkoopcijfers'

12/01/2024

'Écho', zo heet de gloednieuwe plaat van Roméo Elvis. Aan de vooravond van zijn EP-release was de Brusselse rapper in de BRUZZ-radiostudio. Hij praat met Gunnar over zijn nieuwe muziek, opkomend Brussels hiphoptalent en zijn liefde voor voetbalclub RWDM.

'Écho' is het vervolg op ‘Les Galeries’, de EP die Roméo Elvis in 2023 uitbracht. De twee platen zijn het begin van een nieuwe, meer volwassen artiest. “Met deze twee EP's wilde ik mijn eigen stijl terugvinden, wil ik de muziek terugvinden waar ik zelf enthousiast van word.” Het gaat de zanger dan ook niet om records verbreken deze keer, of zo veel mogelijk platen verkopen.

Die nieuwe stijl merk je op de tweede EP, vooral door de rockinvloeden die erin terugkomen. Met ‘Écho’ gaat Elvis muzikaal dus een andere kant op dan ‘Les Galeries’, dat meer op hiphop gericht is. Al vullen de twee elkaar wel aan volgens de rapper.

Brussel voelt als familie

Elvis trekt met zijn nieuwe muziek ook naar de muziekzalen, en daar hoort ook stop in Brussel bij. In een nu al uitverkochte AB zal de Brusselaar zijn toer afsluiten: “Toeval, maar symbolisch is het prachtig.” Het blijft voor de rapper dan ook speciaal om in zijn geboortestad te spelen: “Wanneer ik in Brussel ben, voelt het alsof ik onder familie ben.”

Dat is anders dan in Frankrijk, waar Brusselse rappers altijd al wat anders bekeken worden. “Vroeger werd er veel gelachen met Belgen, maar door artiesten als Damso en Stromae hebben we er wel meer een plaats gekregen”.

En ook nieuwe artiesten uit de Brusselse hiphopwereld laten een indruk achter. Eén artiest om zeker naar uit te kijken: CRC.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Ice , Muziek , Roméo Elvis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni