Burgerinitiatieven gooien deuren open tijdens 'Citizen Spring'

© Ivan Put
| Ook de coöperatieve supermarkt Bees Coop in Schaarbeek doet mee.

Gereedschapsbib Tournevie, coachinginitiatief Duo for a Job of de vzw achter de kersverse Brusselse munt de Zinne. Ze gooien de volgende dagen allemaal de deuren open tijdens Citizen Spring, dat de komende dagen in Brussel plaatsvindt.

Burgerinitiatieven zitten de voorbije jaren in de lift. Vooral stadsbewoners zetten steeds vaker de schouders onder projecten die vaak een sociale en/of duurzame insteek hebben. Vaak zijn dat deelinitiatieven, maar ook buurtcomités, coöperatieven, duurzame mode en stadsboerderijen kunnen onder de erg brede noemer vallen.

Wie interesse heeft is in zo’n initiatief kan van 21 tot 24 maart terecht op de allereerste Citizen Spring. Een waaier aan burgerprojecten gooit dan de deuren open voor bezoekers. “Veel mensen hebben interesse in zo’n project met maatschappelijke meerwaarde, maar weten niet goed waar zoeken,” legt Sandra Heremans uit. Vandaar de website en de opendeurdagen.”

Naast de eerder genoemde voorbeelden doen onder meer de coöperatieve supermarkt Bees Coop, sociaal secretariaat Smart en champignonkwekerij Permafunghi deel aan de dagen.

Meer info op citizenspring.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?