Irisfeest trekt 100.000 bezoekers

© BRUZZ
| Het Irisfeest viel samen met 150 jaar Brusselse trams. De beide feesten trokken 100.000 bezoekers.

Meer dan 100.000 mensen hebben de voorbije dagen de 30ste verjaardag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de 150ste verjaardag van de tram gevierd tijdens het Irisfeest. Dat zegt Noemie Wibail, woordvoerster van visit.brussels, het bureau voor toerisme van Brussel. Zo brachten de Electro Night en het 100% Made in Belgium-concert bijna 15.000 mensen samen op het Paleizenplein. Voor deze speciale editie waren er ook tal van extra activiteiten voorzien.

Het Irisfeest kende dit jaar een speciale editie omdat niet alleen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gevierd werd maar ook de tram, een vervoermiddel dat onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van het gewest, klinkt het bij Visit.brussels. "In totaal kwamen bijna 50.000 bezoekers met vrienden of familie naar Brussel om er de rijke geschiedenis van de tram te ontdekken en kennis te maken met de tram van de toekomst."

Muziek kon op het Irisfeest niet ontbreken en de twee grote muzikale evenementen, de Electro Night op vrijdagavond en de 100% made in Belgium-concerten op zaterdagavond, konden op heel wat publieke belangstelling rekenen. De Brusselse hiphopster Roméo Elvis was zaterdagavond bovendien de verrassingsact.

Daarnaast trokken ook het Feest in het Warandepark, het straattheater en de sportactiviteiten, inclusief originele voorstellingen, heel wat mensen, net als het Brussels Parlement, dat zondag zijn deuren opende voor het publiek met tentoonstellingen, danslessen en concerten, en de Open Dag van de Europese Instellingen in Brussel, op zaterdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?