Irisfeesten: Brussel, Brel en Europa

Gelukkige verjaardag Brussel!

Dit weekend blaast Brussel 29 kaarsjes uit. Het gewest zet zichzelf in de bloemen tijdens de Irisfeesten. Naar goede gewoonte gebeurt dat met een goed gevuld programma. Daarom: zes toppers getipt door BRUZZ.

Electronight

Toppers uit het Electrogenre verzamelen voor een gratis concert op het paleizenplein. Op het podium ondermeer de Nederlandse DJ Quintuino en het Houseduo Lucas &Steve. Wie stevig wat wil dansen, of gewoon van het mooie lenteweer wil genieten, is vanaf zaterdagavond 18 uur welkom op het Paleizenplein.

(Lees verder onder de tweet.)

Bezoek eens een parlement

Zaterdag opent het Brussels parlement de deuren voor het grote publiek. Er zijn rondleidingen, theatervoorstellingen en muziek.

Omdat het Irisfeest samenvalt met de verjaardag van het verdrag van Europa kan je zaterdag ook de Europese instellingen bezoeken. Een toeristisch treintje passeert de verschillende instellingen, er kan geproefd worden van de Europese gastronomie, en Europese ambtenaren staan klaar om op alle mogelijke vragen te antwoorden.

Tegelijkertijd openen verschillende hotels in de Europese wijk de deuren. Ook zij gunnen bezoekers een blik achter de schermen.

Feest in het park

Meer dan 100 verenigingen troepen zondag samen in het Warandepark. Ze voorzien er allerlei activiteiten, van sport tot straatkunst. Bezoekers kunnen langs komen van 12 tot 18 uur. Onderstaande kaart toont hoe het Warandepark ingericht wordt tijdens de feestelijkheden.

(Lees verder onder de afbeelding.)

Irisfeesten 2018
© Irisfeesten
| Dit plan toont hoe het Warandepark tijdens het weekend ingericht wordt.

Kanal Brut

Niet te vergeten: Kanal Brut opent dit weekend de deuren, met zowel voor cultuurliefhebbers als feestbeesten wat in de aanbieding. Het centrum is van zaterdagmiddag tot zondagavond 20 uur continu geopend. Overdag staan verschillende live optredens gepland. 's Nachts staat Catclub garant voor een geslaagd feestje.

jacques_brel2_gray.jpg
De Irisfeesten brengen dit jaar hulde aan Jacques Brel.

Brel

De Irisfeesten brengen dit jaar hulde aan Jacques Brel, die 40 jaar geleden overleed. Een twintigtal artiesten coveren zondagavond de Brusselse zanger. De organisatie belooft onder meer "nooit eerder gehoorde duo's" en versies van de bekende liederen in andere talen.

Foodtrucks

Tientallen foodtrucks parkeren zich rond het Paleizenplein. Een culinaire wereldreis op een paar honderd vierkante meters. Zaterdag zijn de standjes open van 's middags tot kort na middernacht. Zondag van 12 tot 22 uur.

Opgelet: verstoord verkeer

Brussel Mobiliteit raadt bezoekers aan om de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken om naar de Irisfeesten te komen. Vooral in het centrum en in de Europese wijk kan het verkeer ernstig verstoord worden. Zo wordt het Schumanplein gedeeltelijk verkeersvrij gemaakt, en worden auto"s en bussen rond het Warandepark omgeleid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?