Lichtfestival Bright Brussels lokt meer dan 180.000 bezoekers

© Karen Vandenberghe

De derde editie van het lichtfestival Bright Brussels lokte meer dan 180.000 bezoekers, zegt visit.brussels, het Brussels Agentschap voor Toerisme, op zondagavond. Het festival loopt nog door tot 23 uur op zondagavond.

Ter vergelijking: de tweede editie van het festival lokte vorig jaar zo’n 120.000 mensen.

Op een parcours tussen het IJzerplein en de Sint-Gorikshallen staan 14 lichtkunstwerken opgesteld door nationale en internationale artiesten. Onder andere Brusselse lichtkunstenaars Romain Tardy en Yannick Jacquet werkten een installatie uit.

“We tonen aan dat Brussel ambitie heeft en doet dromen,” liet Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) weten. “Mijn wens is om het festival nog verder uit te breiden naar andere historische wijken van de stad, zoals de Marollen en de Zavel, of ook Sint-Jans-Molenbeek, Elsene, Sint-Gillis en Anderlecht.”

Bright Brussels werd ontwikkeld op initiatief van Pascal Smet en Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). De uitwerking werd verzorgd door visit.brussels. Voor deze editie werd 1 miljoen euro uitgetrokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?