Milieufestival wordt wielergek

© bruzz
| Bezoekers op het Milieufestival (archiefbeeld)

Het Milieufestival mag dit jaar twintig kaarsen uitblazen. Het ecofeest zet de Brusselaars al twee decennia aan tot milieubewuster leven. Voor de jubileumeditie draait het drie dagen lang rond duurzaamheid. De uit te blazen kaarsen zijn maar beter van gerecycleerde paraffine.

De regering moet voorlopig nog ingekleurd worden, maar Leefmilieu Brussel kiest ook in een verkiezingsjaar resoluut voor het groene potlood. Het hele weekend viert de energieoverheidsdienst feest op een milieubewuste manier.

Vrijdag slaat percussie-ensemble Sysmo op de grote trom voor het klimaat. Daarna vechten twee dj’s voor je aandacht tijdens de duurzame silent disco. Je zet een koptelefoon op en beslist zelf naar wiens set je wil luisteren. Je feest ook niet luider dan 85 decibel, zo blijft het openingsfeest ook gezond voor je gehoorbeentjes. Zijn je dansbenen na de set van de Brusselse trancedrummers nog niet helemaal opgewarmd, kan je ook eerst je eigen muziek aandrijven vanop een van de fietsen van Vellow Energy.

Groen festival kleurt geel

Het is niet de enige keer dat tweewielers hoogtij vieren. Op zondag zwengelt het groene festival ook de gele trui-koorts in de hoofdstad aan met een fietsfeest in het Jubelpark. Zo starten er begeleide fietstochten, is er een minivelodroom en staan er foodbikes in plaats van foodtrucks. ’t Is trouwens om vlotter samen te werken met het team achter de Tourstart, dat het Milieufestival op zondag voor het eerst verkast naar het Jubelpark.

Kies je eerder voor een gezonde geest, dan voor een gezond lichaam? Dan kan je ook aansluiten bij één van de sessies mindfullness die elk half uur gehouden worden in het park. Natuurlijk kan je de hele mens sana in corpore sano-mentaliteit gewoon volledig links laten liggen. Steek dan zelf de handen uit de mouwen om oude kleren te recycleren en er nieuwe stukken van te maken. Da’s pas duurzaam!

MILIEUFESTIVAL 31/5 & 1/6, Thurn & Taxis; 2/6, Jubelpark

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?