Ahmed Galai (links) in 2016.

Nobelprijswinnaar op VUB-festival Human(art)istic

© Belga
19/03/2019

Het Human(art)istic Festival van de VUB krijgt Nobelprijswinnaar voor de Vrede Ahmed Galai als keynote speaker over de vloer. Daarnaast komt ook choreograaf Salia Sanou spreken over hun visie op een meer humane samenleving. Het festival vindt plaats in de Brusselse Beursschouwburg.

Human(art)istic is een interdisciplinair en multimediaal festival. Rode draad doorheen het uiteenlopende programma is hoe we kunnen werken aan een humanere samenleving. Dit jaar gebeurt dat aan de hand van het thema "de zorg voor het kwetsbare".

Op donderdag 21 maart ontvangt het festival Ahmed Galai, van de Tunesische mensenrechtenorganisatie LTDH. In 2015 was hij een van de winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede. Hij zal in Brussel pleiten voor betere relaties tussen de landen rond de Middellandse Zee en vraagt om een menselijker beleid van de Europese Unie tegenover oorlogsvluchtelingen.

Ook nog die dag brengt choreograaf Salia Sanou zijn dansvoorstelling op de planken. Voor zijn recente project 'Hors Limites' begeleidde hij een dansworkshop voor 16 Malinese vluchtelingen in Burkina Faso. Dat doet hij hier opnieuw met vluchtelingen en nieuwkomers in onze hoofdstad.

HUMAN(ART)ISTISC 19 > 21/3

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Events & Festivals , VUB , Human(art)istic , Nobelprijswinnaars

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni