4.500 betogers 'voor een menselijk migratiebeleid'

© GR/BRUZZ

De organisatoren van de betoging eisen onder meer "dat de vervolging van mensen die migranten helpen stopt." De betogers trekken van het Noordstation naar de Oude Graanmarkt.

Volgens de organisatoren namen 2.500 betogers deel aan de protestactie. Merkwaardig genoeg telde de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene 4.500 betogers, tegen wat zij het "anti-migratiebeleid" van de regering noemen. De organisatoren van de betoging, waaronder verschillende linkse organisaties als Jeunes Anticapitalistes, verwijzen onder meer naar het 'solidariteitsproces'.

"Een paar maanden geleden besloot de rechterlijke macht op last van de regering om gastvrouwen te dagvaarden. Sommigen zijn gearresteerd en worden momenteel vervolgd", klinkt het in de oproep tot betoging. "Wij zijn tegen deze maatregelen die de solidariteit criminaliseren in plaats van deze aan te moedigen."

Vier vrijwilligers die migranten onderdak hadden aangeboden en verdacht werden van mensensmokkel werden vrijgesproken, maar tegen die vrijspraak gaat het parket in beroep, blijkt vandaag.

De betogers eisen onder meer "rechtvaardigheid voor Mawda, ontvangstfaciliteiten en toegang tot materiële bijstand voor alle mensen die in België aankomen, en een einde aan de razzia's om migranten op openbare of privéplaatsen op te pakken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?