Revolutionaire rokken en protestpantalons

© MrHayata via Flickr
| In oktober hangt de mode niet alleen in de vitrine, maar ook in exporuimtes of bij mensen thuis. (archiefbeeld)

Met de uitreiking van de Belgische Fashion Awards, werd vorige week het startschot van de Brusselse modemaand gegeven. Naast een aantal expo’s en seminaries staat vooral het modeparcours in de kijker. Dat staat, hoe kan het ook anders, in het teken van het revolutiejaar ’68.

Tijdens het modeparcours kunnen ontwerpers hun creaties tentoonstellen in boetieks, maar ook in kunstgalerijen of zelfs bij mensen thuis. Voor deze editie werd aan de designers gevraagd om hun politieke engagement te tonen in hun creaties. Een draadje om te verwijzen naar de revoluties van mei ’68.

Heel wat bekende modemerken doen mee aan het parcours. Zo kan je terecht in de winkel van het hippe horlogemerk Komono in de Dansaertstraat, maar ook op de Vlaamsesteenweg en de Graanmarkt doen heel wat handelaars mee aan het evenement.

MODE PARCOURS > 18/11, Verschillende locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?