Verjaardagseditie Scharnaval met meer carnavalisten

© Sandra Schreurs

Dit weekend trekt de grootste carnavalsstoet van het gewest opnieuw door de Schaarbeekse straten. Voor hun negentigste verjaardag voegde de schepen van Folklore wat extra groepen toe aan de stoet.

De traditie van de carnavalsstoet gaat al terug tot 1894. Ondanks enkele onderbrekingen, onder andere tijdens de twee Wereldoorlogen, is de folkloreoptocht nog steeds springlevend. Dit jaar trekt de stoet zelfs voor de negentigste keer door Schaarbeek.

Om die verjaardagseditie te vieren besliste schepen van Folklore Lorraine de Fierlant (LB) om wat extra groepen in de stoet toe te laten. Het gaat vooral om carnavaleske figuren als de traditionele Gilles of steltenlopers die tussen de praalwagens zullen paraderen.

Verkeershinder

190329_Scharnaval Stoet 2019

De stoet trekt op zaterdag door de ezelstad. Om 13.30 wordt het startschot gegeven op de Chazallaan. Ongeveer drie uur later komt de optocht aan op de Rigasquare. Daar wordt verder gevierd met livemuziek.

Schaarbeek waarschuwt voor verkeershinder rond het parcours van de stoet. Er is ook een parkeerverbod in verschillende straten van het parcours en rond de aankomstzone op de Rigasquare. Een overzicht vind je op de website van de gemeente.


SCHARNAVAL 30/3, 13.30 > 16.30, Schaarbeek

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?