Een week lang ligt de VUB-campus er iets leger bij dan gewoonlijk. Studenten, academici en personeel verlaten de campus om workshops en les te volgen elders in de stad.

Studenten en docenten van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), de Université Libre de Bruxelles (ULB) en de Erasmushogeschool Brussel (EHB) gaan in de eerste week van april 'off campus'. Ze volgen tussen 1 en 5 april allemaal workshops en lesactiviteiten bij bedrijven of cultuurtempels. Het initiatief heet de 'weKONEKTweek' en moet dienen als "een persoonlijke en collectieve ontdekkingstocht."

De meer dan 5.000 academici, studenten en personeelsleden die normaal dagelijks op de campus van de VUB, de ULB en de EHB rondlopen, zullen dat deze week elders doen. De universiteit verhuist tussen 1 en 5 april naar alternatieve werkplekken. Meer dan 90 bedrijven, cultuurtempels of overheidsinstellingen verwelkomen VUB'ers, ULB'ers en EHB'ers.

"De VUB, ULB en EHB nemen met deze week hun verantwoordelijkheid op voor de stad en de samenleving en dragen zo bij tot de ontwikkeling van een vrije, verbonden, veerkrachtige en inclusieve stedelijke gemeenschap," klinkt het op de website van het initiatief.

Een bijzonder diverse waaier aan activiteiten zijn ook open voor het publiek, zoals een bezoek aan voetbalclub RSC Anderlecht of een gastlezing van de Palestijnse dokter Izzeldin Abuelaish in Bozar.

> weKONEKT.week
van 1 tot en met 5 april, diverse locaties

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , Onderwijs , VUB , campus etterbeek , Caroline Pauwels , wekonektweek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni