| Internationale producties van onder meer het Spaanse El Conde de Torrefiel wisten een groot publiek te verleiden.

27ste editie Kunstenfestivaldesarts sluit succesvol af

SD
© BRUZZ
28/05/2022

De 27ste editie sluit vanavond af met 25.000 verkochte tickets voor de verschillende artistieke projecten van het festival. Na twee jaar coronabeperkingen kijkt het festival terug op “een volwaardige, bijzonder geslaagde en druk bezochte editie”.

Met 25.000 verkochte tickets en meer dan 6.000 bezoekers op voor de gratis expo’s, nightlife events en workshops kon het festival rekenen op een succesvolle editie. De opkomst zat terug op het niveau van voor de pandemie en zelfs boven die van 2018 en 2019, klinkt het.

Het Kunstenfestivaldesarts besloeg 37 artistieke projecten uit de lokale en internationale scène, waarvan acht werden gecreëerd in opdracht van het festival.

Internationale producties van onder meer François Chaignaud & Geoffroy Jourdain, Marlene Monteiro Freitas, Okwui Okpokwalisi, Chassol, Trajal Harrell, El Conde de Torrefiel en Lia Rodrigues wisten een groot publiek te verleiden.

Maar ook voorstellingen op bijzondere locaties zoals Fanny & Alexander in de Senaat, of Satoko Ichihara in de Musea van het Verre Oosten, konden op veel belangstelling rekenen.

Uiteindelijk telt het festival 120 uitverkochte voorstellingen en 20 wereldpremières.

Er kwamen ook een hele groep internationale journalisten uit de podiumkunsten op af. Zo schreef de Parijse theatercriticus Laura Cappelle op 12 mei in de New York Times dat het festival “Brussel op zijn best toont: een stad van convergerende culturen, die even open staat voor haar verleden als voor het ontvangen van anderen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni