Ticketverkoop Kunstenfestivaldesarts neemt vliegende start

© Bea Borgers
| De algemene sfeer aan het festivalcentrum van Kunstenfestivaldesarts (archiefbeeld)

De ticketverkoop voor het jaarlijkse Kunstenfestivaldesarts is succesvol uit de startblokken geschoten. De teller staat na één dag op 4.550 tickets. Voor verschillende voorstellingen in het openingsweekend, 7 en 8 mei, zijn nog maar enkele tickets beschikbaar.

Verdeeld over de ruim 150 voorstellingen worden er in totaal meer dan 28.000 tickets verkocht. Daarvan vlogen er op de eerste verkoopdag dus al meer dan 4.500 de deur uit. Dat is beter dan gehoopt, weet persverantwoordelijke Ellen De Bruyne te vertellen. “In 2019, vóór de pandemie, verkochten we op dag één ongeveer 1.000 tickets minder.”

Voor de organisatie is dat geruststellend nieuws: “Het was heel spannend na twee coronajaren, maar de mensen lijken toch enthousiast voor het kunstfestival,” haalt De Bruyne opgelucht adem.

“Het publiek lijkt op dit moment vooral te kiezen voor grote internationale namen.” Zo is de voorstelling van theatermaker, en vaste waarde op het festival, Christoph Marthaler op de website zelfs al volledig uitverkocht. Toch doen ook de bijzondere locaties, zoals de Japanse Toren en de Belgische Senaat, het goed, en ook de Belgische creaties blijken populair.

Het openingsweekend wordt gevierd met een groot en gratis feest in het Kaaitheater. Het café van het theater, dat na Kunstenfestivaldesarts start met renovaties, wordt omgebouwd tot een centraal festivalcentrum en ieder weekend zullen er concerten plaatsvinden. Dat programma wordt half april aangekondigd. Het publiek hoeft voor de evenementen in het café geen tickets bestellen. “Iedereen is welkom,” verduidelijkt De Bruyne.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?