Autosalon mikt op 300.000 bezoekers

© PhotoNews
| Het Autosalon in 2018 (archief)

Het Autosalon gaat in januari door, maar dat zal niet zijn zoals andere jaren. Tickets zullen enkel online worden verkocht, en er zal worden gewerkt met tijdsloten. Organisator Febiac schat dat ongeveer 300.000 bezoekers zullen komen opdagen.

Het Autosalon, officieel de Brussels Motorshow, trok in januari 2020 - nog voor de coronacrisis volop uitbrak - nog 500.000 bezoekers. Dat worden er dus in 2022 naar verwachting een stuk minder. In 2021 was er wegens de pandemie geen salon.

Het salon vindt plaats van 15 tot 23 januari. Nieuw is dat geen tickets meer zullen worden verkocht aan de kassa. Dat kan enkel online. De verkoop start begin december. Bezoekers zullen een tijdslot van vier uur moeten reserveren: van 10 uur tot 14 uur of van 14 uur tot 18 uur. Bij een avondopening zal er 's avonds een derde slot zijn. Er is een Covid Safe Ticket vereist.

Op dit moment zijn 50 auto - en lichte bedrijfsvoertuigmerken ingeschreven, ten opzichte van 39 bij de vorige editie. Zoals bekend haakten de merken van de Volkswagen-groep af, net als Volvo. Maar volgens Febiac zijn er heel wat nieuwe merken die present tekenen, onder meer meerdere Chinese merken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?