Belgian National Orchestra bezet opnieuw het podium van Bozar

Henry Le Boeufzaal in Paleis voor Schone Kunsten

Het podium van de Henry Le Boeufzaal van Bozar staat niet langer leeg, want het Belgian National Orchestra en zijn muzikanten zijn er momenteel in residentie. Het orkest gaat meteen concerten geven die via livestream op de sociale media te zien zijn.

Afgelopen zondag kon het publiek thuis vanuit de zetel al een eerste keer genieten van een symfonisch concert van het Belgian National Orchestra, in een bezetting van 44 muzikanten, samen met dirigent David Reiland en pianist Liebrecht Vanbeckevoort. Het orkest heeft sinds zijn oprichting altijd mens en maatschappij dichter bij elkaar willen brengen en die doelstelling zet het nu verder na de lockdownperiode. Op vrijdag 26 juni en vrijdag 3 juli volgen nog twee concerten die via BOZAR@Home en de socialemediakanalen van de Brusselse cultuurtempel en van het orkest te volgen zijn.

Het eerste concert op 26 juni wordt er eentje met kamermuziek van de Britse componisten Gustav Holst, Michael Nyman en Benjamin Britten. Dit Brits onderonsje krijgt ook een Belgian touch met Dirk Brossé's To the Unknown Soldier: een ingetogen stuk voor strijkersensemble en harp dat de soldaten herdenkt die stierven tijdens WOI. Het stuk zal nu worden gespeeld om hulde te brengen aan de helden van de zorgsector.

Tijdens het tweede concert op 3 juli brengt het Belgian National Orchestra een compositie van Joseph Jongen, Claude Debussy, Frank Martin en Maurice Ravel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?