BELvue eert werk van Belgisch striptekenaar Comès

Het BELvue museum toont vanaf vrijdag het werk van striptekenaar Didier Comès.

Van 25 september tot 3 januari kan je in het BELvue museum in Brussel naar de tentoonstelling ‘Over Schaduw en Stilte’ gaan kijken. Hiermee wil de Koning Boudewijnstichting het werk van striptekenaar Didier Comès eren.

Didier Comès stierf in 2013 op 70-jarige leeftijd, “zonder ooit de eer te hebben gehad van een grote Brusselse tentoonstelling”. Met 'Comès. Over Schaduw en Stilte' wil de Koning Boudewijnstichting, die het erfgoed van de striptekenaar beheert, dit veranderen. In de strips van Comès staan zwart-witwerelden centraal. Zijn bekendste grafische roman, “De dorpsgek van Schoonvergeten”, werd aan het begin van de jaren tachtig een enorm succes.

In BELvue zullen meer dan vijftig werken worden tentoongesteld naast originelen van 'Corto Maltese', de beroemdste strip van Hugo Pratt, een grote vriend van Comès en fervent verdediger van de tekstloze strip, en originelen van Christophe Chabouté, die vaak wordt gezien als de geesteszoon van Comès. "Zijn verhalen, bevolkt door gemarginaliseerde mensen, zoals dwergen, geesteszieken en mensen met een handicap, halen diegenen die van de samenleving zijn uitgesloten uit de schaduw om hun waardigheid en normaliteit te herstellen. De tentoonstelling zal dit aspect onderstrepen", verduidelijkt de Koning Boudewijnstichting.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?