Eenvoudig Nederlands

Bezoekers moeten Covid Safe Ticket tonen op kerstmarkt

Winterpret, de kerstmarkt in Brussel-Stad, start op 26 november. Dit jaar moeten de bezoekers een mondmasker dragen. En ze moeten een Covid Safe Ticket tonen.

Vorig jaar was Winterpret geannuleerd door Covid-19. Dit jaar komt de kerstmarkt opnieuw naar het centrum van Brussel. En ook een deel naar het Ter Kamerenbos.

Er zijn wel nieuwe regels. Alle bezoekers moeten een Covid Safe Ticket (CST) tonen. Met dat ticket bewijzen mensen dat zij gevaccineerd zijn tegen Covid-19. Of dat zij een negatieve Covid-test hebben.

De bezoekers moeten ook een mondmasker dragen.

Nationale regels

De regels gelden in heel België voor outdoor-evenementen met meer dan 100 mensen. Dat is woensdag beslist.

De stad Brussel vindt de regels acceptabel. “Wij wilden zelf al dat de mensen een mondmasker droegen”, zegt burgemeester Philippe Close (PS).

Armbandje

Bezoekers moeten hun Covid Safe Ticket maar één keer tonen. Daarna krijgen ze een armbandje.

“Er komen acht of tien ingangen rond de kerstmarkt”, zegt Delphine Houba (PS), schepen van grote evenementen in Brussel-Stad. “Daar kunnen mensen hun Covid Safe Ticket laten scannen.”

Alleen wie een correct Covid Safe Ticket heeft, krijgt een armbandje. “Dat armbandje is verplicht om dingen te kunnen kopen op de kerstmarkt”, zegt Delphine Houba.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?