Het dakterras van Bozar met zicht op de stad, op de rand van het gebouw wapperen vlaggen

| Het dakterras van Bozar met zicht op de stad.

Bozar opent dakterras vanaf woensdag met 'verfrissende mistdouches'

© Belga
03/07/2023

Het Paleis voor Schone Kunsten Bozar opent het dakterras van het iconische gebouw aan de Kunstberg met een nieuw concept. Daarbij nemen een twintigtal Brusselse partners gedurende de zomermaanden de rooftop van Bozar over om er een eigen kunstzinnige plek van te maken. De eerste installatie laat het publiek genieten van mistdouches, schaduw en een plek om te picknicken.

Vorig jaar opende Bozar zijn gerenoveerde dakterras al voor het eerst, toen als rooftop-bar onder de naam Solar Rooftop. Het nieuwe concept voor het dakterras moet volgens Christophe Slagmuylder, directeur van Bozar, "symbool staan voor een nieuwe wind die door Bozar waait". Zo moet de openstelling van het dakterras aantonen dat Bozar "een levendig huis is voor de kunsten, met niet alleen een artistiek maar ook een maatschappelijk project dat stevig verankerd is in het stadsweefsel", aldus Slagmuylder. "Een eerste stap van waar we in de toekomst nog meer naar toe willen gaan."

Gedurende de eerste periode van 5 tot 21 juli wordt het terras opengesteld voor het Brusselse ontwerpbureau Every Island. Met hun artistieke installatie 'Scaffolded Skies' kan het publiek er genieten van verfrissende mistdouches, schaduw en een plek om te picknicken.

De tweede periode is het de beurt aan socio-culturele partners om de nieuwe invulling te verzorgen. Van 23 augustus tot 19 september toveren zij het dakterras om tot een geanimeerd openbaar plein, met een dagelijks wisselend programma van concerten, lezingen, filmvoorstellingen en workshops.

Ten slotte, van 13 tot 19 september, volgt de officiële start van het seizoen. Daarbij zullen gedurende vijf dagen artistieke evenementen in het Paleis plaatsvinden. Het dakterras is dan onder meer toegankelijk voor een Club night, een familiedag op zondag en filmvertoningen.

Het volledige programma is te raadplegen op de website van Bozar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni