Brussel Danst niet, maar wandelt op 11 juli

Brussel Danst (editie 2013)

De Vlaamse feestdag komt eraan. Normaal gezien staat Brussel iedere 11 juli in het teken van Vlaanderen Feest, Brussel Danst. Dit jaar blijven de grote danspartijen helaas uit, maar corona heeft niet het volledige feest kunnen cancellen.

Omdat rondswingen en masse in tijden van corona nog altijd niet verantwoord is, besloot de stad om in te zetten op een aantal coronaproof activiteiten op 11 juli. De benen strekken kan deze zaterdag ook op een andere manier, want de gratis stadswandelingen van ieder jaar gaan namelijk wel door. Vanaf het Muntplein vertrekken verschillende gegidste wandelingen doorheen Brussel. Denk niet aan de zoveelste rondleiding langs de Grote Markt en Manneke Pis, maar verwacht originele tours in een authentiek Brussels dialect of langs de artistieke broedplaatsen van de stad.

Voor de bourgondiërs is er een chocoladewandeling of een bierproefwandeling. Omdat we corona ook op deze feestelijke dag niet mogen negeren, moeten deelnemers de gezondheidsmaatregelen respecteren. Voor de gegidste wandelingen zijn mondmaskers dus verplicht.

Ook voor zij die er liever zelf op uittrekken is er begeleiding. Vlaanderen Feest Brussel Danst zal doe-het-zelf-wandelingen aanbieden en de schattenjagers kunnen op zoek naar verborgen Brusselse parels met de Davidsfonds Zomerzoektochtpakketten. Degenen die het liever wat sneller hebben kunnen deelnemen aan fietstochten met Brussel à vélo.

Ten slotte kunnen de ketjes terecht in de Leesstraat Feeststraat, waar de kleinsten terecht kunnen voor poëzie, reuzachtige inkleurtekeningen en stadsacrobatie.

11 juli vanuit de luie zetel

Wie het allemaal van op een afstand wil volgen, kan zaterdag vanuit de eigen woonkamer luisteren naar Bene Bene 100 op Radio 2. De radiozender installeert zich zaterdag in het Brusselse stadshuis op de Grote Markt en zendt de 100 beste liedjes van Vlaamse bodem uit. Op die manier kan je op deze feestdag alsnog je dansbenen loszwieren. BRUZZ zendt op de vooravond van de Vlaamse feestdag ook het concert van Zwangere Guy in de AB uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?