Brussel viert twee dagen lang Vlaamse Feestdag

© Gaetan Carlier
| Feestelijkheden op de Vlaamse feestdag in Vorst in 2019.

Na een coronaonderbreking viert de hoofdstad dit jaar uitgebreid de Vlaamse feestdag op zowel zondag 10 als maandag 11 juli. Het evenement Vlaanderen Feest, Brussel Danst zet op 10 juli enkele Brusselse wijken in de kijker en op 11 juli kan het grote feest echt losbarsten met als kers op de taart een optreden van Raymond van het Groenewoud.

De vaste waarden op het programma van Vlaanderen Feest, Brussel Danst zijn er nog steeds: gegidste wandelingen en fietstochten doorheen Brussel, de Radio 2 Bene Bene 100 vanuit een studio op de Grote Markt en concerten voor jong en oud. Wel nieuw is dat het Vlaamse feest in Brussel dit jaar twee dagen duurt.

De eerste dag van de feestelijkheden zet het initiatief "Zicht op Zuid" de gemeenten Anderlecht, Vorst en Sint-Gillis in de kijker. Bezoekers kunnen de gemeenten ontdekken via wandelingen en fietstochten, rondleidingen in museum WIELS, pop-upperformances van Park Poétik en een feest in openluchtzwembad FLOW.

De echte 11 juli-viering op maandag speelt zich zoals vanouds af in het centrum van de stad. Op het De Brouckèreplein vindt de Roller Skate Jam plaats met een heuse retro rollerdiscobaan.

Op de Grote Markt speelt Radio 2 de beste Vlaamse plaatjes en trekt de Ketnet-sensatie #LikeMe On Tour het feest echt op gang om 18 uur.

Discobar AB knipoogt om 19 uur naar de recent overleden Arno en om 20u30 sluit Raymond van het Groenewoud de Vlaamse feestdag af samen met het 75-koppig symfonisch orkest van Brussels Philharmonic.

Vlaamse feestdag in Brussel

11 juli staat in Brussel gelijk aan 'Vlaanderen feest, Brussel Danst'. BRUZZ was er bij met een live-uitzending vanuit het centrum van de stad.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?