Brussel viert Vlaamse feestdag op kleinschalige wijze

Het stadhuis van Brussel met Vlaamse vlag Vlaanderen Vlaamse feestdag Het stadhuis van Brussel met Vlaamse vlag Vlaanderen Vlaamse feestdag
© PhotoNews
| Het stadhuis van Brussel met Vlaamse vlag.
© PhotoNews
| Het stadhuis van Brussel met Vlaamse vlag.

Brussel Danst, het traditionele feest op 11 juli om de Vlaamse feestdag te vieren, gaat door het verbod op massa-evenementen niet door. Er zal wel een kleinschalige viering plaatsvinden, met live-uitzendingen op BRUZZ en Radio 2. Er worden ook enkele wandelingen en verrassingsoptredens georganiseerd.

Het grote dansfeest dat naar aloude traditie de pleinen van het stadscentrum inpalmt met optredens en activiteiten wordt dit jaar geannuleerd omwille van de coronacrisis. Toch zijn er dit jaar op 11 juli nog enkele kleinere alternatieven voorzien.

De trouwe wandelaars die elk jaar naar de hoofdstad afzakken, kunnen opgelucht ademhalen. De gegidste wandelingen die je de hoofdstad doen ontdekken, staan opnieuw op het programma. Deze vertrekken op het Muntplein en inschrijven is verplicht. Wie het liever op eigen houtje doet, vindt er tegelijkertijd inspiratie terug voor zomerzoektochten of doe-het-zelf-wandelingen. Naast wandeltochten worden er ook fietstochten georganiseerd.

Live op BRUZZ

Wie op de Vlaamse feestdag besluit om in de straten van Brussel te verdwalen kan bovendien verrast worden door de verschillende acts, optredens of kinderactiviteiten die uit het niets in het straatbeeld opduiken.

De mensen die besluiten om de Vlaamse feestdag rustig thuis te vieren, worden op hun wenken bediend door Radio 2 en hun Bene Bene 100. Ook BRUZZ zal op zijn tv- en radiokanaal uitpakken met een live uitzending. Op 10 juli al trapt Zwangere Guy met een optreden in een lege Ancienne Belgique de festiviteiten op gang. Die show zal live te volgen zijn bij BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?