1606 HOTSPOT tenaerts

Tenaerts Huis in Ukkel

Brussel zet architecturale parels in de kijker

EDB
© BRUZZ
18/08/2020

In oktober richt Brussel de schijnwerpers op de hoofdstedelijke architectuur. Er worden rondleidingen door privéhuizen georganiseerd, en ook lezingen, voorstellingen en talrijke andere activiteiten moeten bezoekers van het architecturale erfgoed doen proeven.

Brussel plaatst de stedelijke architectuur in oktober op allerlei manieren op het voorplan. Een greep uit het aanbod.

Louis Tenaerts

Brusselaar en architect-bouwheer Louis Tenaerts (1898-1994) ontwierp vrolijke en efficiënte architectuur waarmee hij op vele Brusselse wijken zijn stempel drukte.

Wanneer? 18/09 - 22/11, dagelijks van 10-18 uur, gratis
Waar? Sint-Gorikshallen
Info: https://stadvanarchitecten.brussels/nl/architecten

BANAD Festival: Herfsteditie

Het BANAD Festival zet het erfgoed aan art nouveau en art deco in de kijker. Het vindt elk jaar plaats in maart, enkel tijdens de weekends. Deze nieuwe herfsteditie is een kleinschalige editie. Op het programma: rondleidingen door art nouveau- en art deco-interieurs die doorgaans gesloten zijn voor het publiek.

Wanneer? 26/09 - 04/10
Waar? diverse locaties in Brussel
Info: http://www.banad.brussels/

Artonov festival

Dit festival is geïnspireerd door de internationale art nouveau-beweging. Het festival wil verschillende kunststromingen, zoals muziek, dans, theater en visuele kunst laten samenvloeien door interdisciplinair te werk te gaan.

Wanneer? 04/10 - 11/10
Waar? diverse locaties in Brussel
Info: https://festival-artonov.eu/

Archiweek

Archiweek belicht de eigentijdse architectuur in het Brussels Gewest. Van 5 tot 13 oktober 2020 biedt urban.brussels rondleidingen door hedendaagse architecturale realisaties, colloquia, workshops, lezingen en tentoonstellingen binnen ieders bereik. Ook de architectenbureaus zullen voor het publiek hun deuren openen. Dit jaar wordt het evenement gecureerd door Traumnovelle.

Wanneer? 5/10 - 13/10
Waar? diverse locaties in Brussel
Info: https://archiweek.urban.brussels/

Brussels Biennale – Neoclassic

Het neoclassicisme is alomtegenwoordig in Brussel en getuigt van de ingrijpende veranderingen in de stedelijke ruimte in de 18de en 19de eeuw. De Brussels Biennale -Neoclassic (BBN) wil dit ietwat vergeten erfgoed in de spot plaatsen tijdens twee weekends in oktober. Op het programma: rondleidingen in neoklassieke interieurs die doorgaans gesloten zijn voor het publiek, lezingen, en meer.

Wanneer? 10/10 - 18/10
Waar? diverse locaties in Brussel
Info: https://www.explore.brussels/nl/onze-projecten/brussels-biennale-neoclassic

Brussels Biennale of Modern Architecture

Reliving Modern Isms is de titel van de vierde editie van de Brussels Biennale of Modern Architecture. Ze belicht het weinig bekende modernistische erfgoed van Brussel. De biënnale biedt een unieke gelegenheid om deze architectuur ten volle te ontdekken tijdens bezoeken aan interieurs, wandelingen en filmvertoningen.

Wanneer? 13/10 - 31/10
Waar? diverse locaties in Brussel
Info: http://www.bbma.be/

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , architectuur , louis tenaerts , BANAD

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni