Brussels Canal Run viert vijfde editie met feestdorp

Canal Run Sint-Jans-Molenbeek Canal Run Sint-Jans-Molenbeek
© Lieven Soete
| Canal Run in Sint-Jans-Molenbeek.
© Lieven Soete
| Canal Run in Sint-Jans-Molenbeek.

Zaterdagmiddag vindt de vijfde editie van de Brussels Canal Run plaats. Nieuw dit jaar is het feestdorp dat aan de finish wordt ingericht met springkasteel, muzikale omkadering, een reuze paëlla en een gratis foto-stand. Voel je de kuiten kriebelen? Inschrijven kan nog ter plaatse.

De Brussels Canal Run is de enige Brusselse loopwedstrijd langs het kanaal met zicht op het water, tussen de sluis van Molenbeek en de sluis van Anderlecht.

Het parcours brengt je langs oude industriële wijken die de laatste jaren, onder impuls van Europa, het Brussels Gewest en de aangrenzende gemeenten, in volle transformatie zijn. "Dit jaar loop je zelfs over de site van bouwbedrijf Gobert, dat éénmalig wordt opengesteld", laat de organisator Jef van Damme weten aan BRUZZ.

De organisator vertelt ook dat de doelstelling om de kanaalwijken op een positieve manier in beeld te brengen, is bereikt. "We hebben een heel divers publiek. Zo hebben we Nederlandstaligen, Franstaligen en Engelstalige deelnemers en dat zijn zowel mensen van binnen Brussel als buiten Brussel", aldus Van Damme.

Voor elk wat wils

De sportievelingen hebben keuze tussen verschillende lussen. Met een kidsrun van 1 kilometer, en de keuze tussen 4, 9 of 13 kilometer voor volwassenen is er voor elk wat wils.

Het eerste startschot wordt om 14 uur afgevuurd.

Het inschrijvingsgeld voor de Brussels Canal Run bedraagt 10 euro, maar daar krijg je aan de finish wel een goodiebag voor. Meer informatie vind je op de website van het evenement.

Bekijk hieronder de interactieve kaart van het parcours:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?