Duizendtal lopers op Brussels Canal Run

© Lieven Soete
| Canal Run Sin-Jans-Molenbeek (archiefbeeld).

Meer dan duizend sportievelingen hebben afgelopen weekend hun weg gevonden naar de Brusselse kanaalzone. Daar vond zaterdag de vierde editie van de Brussels Canal Run plaats.

De loopwedstrijd langs het kanaal doorkruist het oude industriƫle hart van Brussel en Molenbeek, maar ook de groene kanaalboorden in Anderlecht. Het is intussen een vaste waarde in het Brusselse sportaanbod, want ook vorig jaar schreven 1.000 sportievelingen zich in.

De Canal Run is bovenal een familiale wedstrijd. Elke loper vond er een parcours op zijn of haar maat. Zo waren er naast de Kids Run van 1 kilometer, ook trajecten van 4, 9 en 13 kilometer voor de meer ervaren lopers. Voor ieder wat wils dus.

Nieuw dit jaar was de passage door de gerenoveerde COOP-site en de doortocht langs de industriƫle site van een bouwmateriaalbedrijf aan de Biestebroekkaai. De deelnemers draaien onder een 20 meter hoge kraan het terrein op.

Wijk herontdekken

Mensen samenbrengen en laten sporten is het hoogste doel, maar daarnaast wil men de kanaalbuurt en de vroegere industriezone ook laten herontdekken.

"Deze wijken hebben een te negatief imago", legt organisator en SP.A-politicus Jef Van Damme uit in Het Laatste Nieuws. "We willen tonen dat de mensen die hier wonen en leven de moeite waard zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?