Brussels Carolus V Festival krijgt na 10 jaar nieuwe naam

Het Carolus V Festival in Brussel viert haar tienjarig bestaan met een naamsverandering. Voortaan gaat het door het leven als het Brussels Renaissance Festival. Van 19 juni tot 11 juli kunnen de bezoekers drie weken lang alles ontdekken over de glorierijke periode onder het bewind van Keizer Karel.

Het programma van het Brussels Renaissance Festival maakt deel uit van het cultureel netwerk "de Europese routes van keizer Karel". Deze toeristische en historische route is erkend door het Europese Instituut voor Culturele Routes van de Raad van Europa. Ze loopt langs de belangrijkste locaties en steden waar Keizer Karel tijdens zijn regeerperiode werd onthaald.

Zijn geschiedenis wordt tijdens het Brussels Renaissance Festival herdacht via rondleidingen, lezingen, tentoonstellingen of levensgrote spelen voor zowel jong en oud. Zo kunnen ze zich zelf even de machtigste keizer van de 16de eeuw voelen. Het Coudenbergpaleis zet haar deuren open met een programma gebaseerd op spel en ontdekking. Op donderdag 24 juni en maandag 28 juni organiseert het een "Murder Mystery Game Live" en kunnen speurneuzen via intriges en raadsels een 500 jaar oude onopgeloste zaak onderzoeken.

De KBR neemt ook deel. Naast de permanente collectie van eeuwenoude librijen en handschriften houdt het workshops "schrijven met een ganzenveer". Tijdens het slotweekend van het Renaissancefestival kan je in het Broodhuis op de Grote Markt teruggaan in de tijd door je te verkleden in de mooiste gewaden uit die periode.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?