Brussels Gallery Weekend gidst kunstliefhebber al luisterend door stad

1673 Brussels Gallery Weekend

Het Brussels Gallery Weekend heeft enkele nieuwigheden in petto voor haar veertiende editie van donderdag 9 tot zondag 12 september. Via podcasts en met de stemmen van de galerijhouders in de oren kunnen de bezoekers al wandelend de tentoonstellingen in 46 galerijen en op veertien gastlocaties ontdekken.

De coronacrisis heeft het aantal galerijen in Brussel niet doen afnemen, maar juist doen toenemen. Onder de nieuwkomers vind je bijvoorbeeld Ballroom Project, Nino Mier, Jaqueline Martins, Nosbaum Reding en Tim Van Laere.

Maar ook de vaste waarden blijven presteren. Ross Bleckner bij Maruani Mercier en Lynda Benglis en Huma Bhabha bij Xavier Hufkens zijn niet te missen namen, net zoals de drie tentoonstellingen gewijd aan portretkunst in de galeries La Béraudière, Nathalie Obadia en Vedovi.

De grote nieuwigheid dit jaar is evenwel de kans om echt naar de de stem van de kunstenaars en de galerijhouders te luisteren. Via podcasts of een QR-code aan de ingang van de galerij wordt de beleving compleet.

De tentoonstelling Generation Brussels staat intussen al voor de vierde keer op het programma van de Brussels Gallery Weekend. In de Hageltoren en in het Lebeau-gebouw wordt jong Brussels talent tentoongesteld dat nog niet onder de vleugels van een galerijhouder genomen werd.

De Belgische curatoren Dagmar Dirkx en Zeynep Kubat maakten samen met de artiesten een interdisciplinaire tentoonstelling die focust op thema's zoals identiteit, gender en onze relatie met ruimte en onze leefomgeving.

Meer informatie vindt u op de website van Brussels Gallery Weekend.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?