Brussels by Lights dompelt Brussel onder in eindejaarssfeer

MW
© BRUZZ
22/11/2022
Updated: 23/11/2022 19.41u

Van 23 november tot 8 januari vindt in Brussel de 10de editie plaats van Brussels by Lights. Meer dan 160 straten krijgen dan speciale eindejaarsverlichting en bezoekers kunnen genieten van enkele geometrische lichtcreaties en graffitikunst in de Kartuizerswijk. Dat moet de hoofdstad onderdompelen in ‘een lichtrijke en feeërieke sfeer.’

Energiecrisis of niet, “na twee moeilijke jaren wilde de Stad Brussel een magische sfeer bieden aan zowel haar inwoners als de vele toeristen die de hoofdstad tijdens de eindejaarsperiode tot een van de populairste citytrip-bestemmingen van Europa maken,” is te lezen in een persbericht.

“We willen op die manier de handelaars op een constante en relevante manier blijven ondersteunen in de voortzetting van hun economische activiteit,” vertelt schepen van Economie van de Stad Brussel Fabian Maingain (Défi).

De verlichtingsuren worden dit jaar wel beperkter. Door de lichten pas aan te steken vanaf 17 uur (in plaats van 13 uur), wil Stad Brussel 25 procent besparen op het elektriciteitsverbruik. Ook de decoratiepaketten die de stad voor het derde jaar op rij uitdeelt aan haar handelaars zijn deze keer energienzuinig, want zonder lichtjes.

Kartuizerswijk in de spotlights

Bezoekers kunnen tijdens deze jubileumeditie van Brussels by Lights ook genieten van zes geometrische en interactieve lichtcreaties langs het Geometrix-parcours, dat de Kartuizerswijk in de spotlights zet. Een tiental lege etalages wordt er ook versierd door bekende graffitikunstenaars uit de Belgische scene: 10ème Arte, Pupa, Patrick Croes, Tavu, François Tusseki, All About Things (Marion Beeck en Han Coussement) en Béatrice Borso.

Op het Fontainasplein, aan het einde van de voetgangerszone, keert wegens succes dan weer het pooldorp terug.

Energiezuinige eindejaarsverlichting in Laken en Haren

“We investeren ook in onze andere handelswijken, buiten de Vijfhoek,” benadrukt schepen Maingain. “We renoveerden al de eindejaarsverlkichting in de De Wandstraat. Vorig jaar was de Europese Wijk aan de beurt en dit jaar gaan we verder met de Houba de Strooperlaan in Laken en de Kortenbachstraat in Haren.” Dat moet de energiekosten van die verlichting drukken.

De officiële opening van Brussels by Lights is er op woensdag 23 november om 17.30 uur op de hoek van de Kartuizersstraat en de Van Arteveldestraat.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni