Close: 'Het ziet er niet goed uit voor Couleur Café'

© Kevin Van den Panhuyzen

Door de coronacrisis dreigt de Belgische festivalzomer in het water te vallen. Vooral voor de festivals die in het begin van de zomer doorgaan, zoals bijvoorbeeld Couleur Café, ziet het er niet goed uit.

Federaal minister Pieter De Crem (CD&V) liet maandag verstaan dat de grote zomerfestivals zoals Tomorrowland en Rock Werchter wellicht geannuleerd worden in het licht van de huidige coronacrisis. De Nationale Veiligheidsraad zal die beslissing waarschijnlijk “zeer binnenkort formaliseren”, klonk het.

Dat is uiteraard ook geen goed nieuws voor de Brusselse festivals, zoals bijvoorbeeld Couleur Café. Een definitieve beslissing is nog niet genomen, "maar het ziet ernaar uit dat Couleur Café niet zal kunnen doorgaan tussen 26 en 28 juni”, laat het kabinet van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) weten. “We volgen alles van dichtbij op maar het is nog te vroeg om een finale beslissing te nemen. Maar voor de festivals die in het begin van de zomer doorgaan, ziet het er niet goed uit.”

Het Brussels Summer Festival heeft meer kans dat het op de geplande datum (19-23 augustus) zal kunnen doorgaan. Maar ook daar wil en kan het kabinet Close geen definitieve uitspraken over doen. Eerder liet de organisatie van Wheelchairity al weten dat hun festival al zeker niet op 23 mei in Jette zal plaatsvinden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?