Gevolgen van coronacrisis nog onduidelijk voor Couleur Café

© Kevin Van den Panhuyzen
| Couleur Café - taferelen in de zomer van 2019.

Terwijl muziekfestival Glastonbury in Groot-Brittannië afgelast is door de coronacrisis, gaat in dezelfde week Couleur Café in Brussel voorlopig gewoon door. "Voor ons is het veel te vroeg om de knoop al door te hakken", zeggen de organisatoren. Het wereldmuziekfestival aan de Heizel staat gepland voor 26 tot 28 juni.

Woensdag maakte het Britse Glastonbury bekend dat zijn vijftigste editie door het coronavirus moet geannuleerd worden. Bij Couleur Café vinden ze het nog te vroeg voor een beslissing. "Het is nog even uitkijken hoe het evolueert", zegt woordvoerster Irene Rossi. "Op een beslissing is het nog enkele weken wachten. We evalueren de situatie per week."

Nu grote festivals niet doorgaan, kunnen ook de Belgische organisaties vrezen voor afzeggingen van internationale artiesten die hun tourkalender herbekijken. Daar is bij Couleur Café voorlopig geen sprake van. "Wij hebben nog geen enkele annulatie binnengekregen", aldus Rossi. "Het kan natuurlijk dat die er nog komen, maar dat valt niet te voorspellen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?